Nieuwsbrief

← Vorige

De Fruitbende

Educatief pakket voor het Meetjeslands basisonderwijs met als voornaamste doelstellingen:

  • De kinderen eten meer (hoogstam)fruit.
  • De kinderen verkiezen lokaal geteeld seizoensfruit.
  • De kinderen maken kennis met lokaal erfgoed.
Beleven en waarnemen staan hierbij centraal: Jeroom, Wannes en Mila nemen de leerlingen op sleeptouw en trekken de boomgaard, winkel en keuken in. Samen ontdekken ze er alles over lokale Meetjeslandse fruitrassen zoals Jacques Lebel of Trezeke Meyers. 
 
Het educatief pakket start met een inleiding waarin je alle informatie terugvindt over fruit eten, hoogstamfruit, lokaal geteeld seizoensfruit, de korte keten… De leeractiviteiten zijn onderverdeeld in 4 rubrieken: leeractiviteiten voor in de boomgaard, voor in de winkel en voor in de keuken. Daarnaast zijn er leeractiviteiten waarbij het proeven centraal staat. Die kunnen in de klas, de refter of de keuken plaatsvinden. 
De uitstappen, bieden een overzicht van interessante locaties waar je met de klas naartoe kan in het kader van een streekfruitproject. Daarnaast geeft het pakket nog een overzicht van hoogstamsoorten en -rassen. Het gaat om variëteiten die een grote verspreiding hebben gekend in het Meetjesland én vrij gemakkelijk verkrijgbaar zijn.
 
De Fruitbende is een educatief pakket dat deel uitmaakt van het project Fruit met pit; gefinancierd door Leader, het Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling en loopt in de gemeentes Sint-Laureins, Assenede, Maldegem, Knesselare, Kaprijke, Zomergem, Nevele, Eeklo, Lovendegem en Waarschoot.

Voor wie? 

Voor kinderen van acht tot twaalf jaar (2de en 3de graad)

Wie kan aan de slag met 'De Fruitbende'?

Basisscholen uit het Meetjesland
 

Fotogalerij

De Fruitbende


Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen