Nieuwsbrief

Personeel Deinze en Zulte in de clinch

Vrijdag 4 maart, match of the day! Het personeel van Deinze en Zulte gingen in de clinch. Vanuit elke partij werd een delegatie stappers afgevaardigd die het tegen elkaar opnemen in een ludieke wandelvoetbalwedstrijd en meteen het startschot van de 10.000 stappencompetitie.  Zowel de uithouding, techniek, mentale capaciteit en teamplay waren van belang. Tijdens de wedstrijd werd een stappenteller gedragen en de eerste stappen richting de overwinning geregistreerd.

 

 

Deinze wint Gouden Schoen!

Deinze en Zulte gaan de strijd aan om elk met hun personeel (gemeente én OCMW) minstens 10.000 stappen per dag te zetten voor de gezondheid van hun werknemers. De ganse maand maart zullen zij hun stappen bijhouden door middel van een stappenteller. Op het einde van de competitie wordt gekeken wie de meeste stappen heeft gezet. Naast een betere gezondheid winnen zij een prachtige wisselbeker en mogen ze zich gedurende één maand de meest actieve werkplek noemen.  Om de battle goed van start te laten gaan gaven het stads- en gemeentebestuur van Deinze en Zulte al meteen het goede voorbeeld. Ze namen het in sportcomplex Palaestra te Deinze tegen elkaar op voor een wedstrijd wandelvoetbal, natuurlijk met een stappenteller op zak. Deinze won de 1e veldslag!

Onderzoek wijst uit dat wie elke dag 10.000 stappen per dag zet, belangrijke gezondheidsvoordelen behaalt zoals een verlaagd risico op hart- en vaatlijden, overgewicht en diabetes. Bovendien verhoogt dit laagdrempelige initiatief de werksfeer vermindert het absenteïsme.  Meer bewegen kan zowel thuis als op het werk, door te kiezen voor actieve verplaatsing, alsook beweging in de vrije tijd. Met een stappenteller worden stappen geteld en via de website www.10000stappen.be kunnen collega’s de prestaties  van elkaar volgen. 

 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen