Nieuwsbrief

Vorming 15 november 2016 | 'Meeroken is geen binnenpretje, praat erover!’

Meeroken is ongezond. Dat weten de meeste ouders die binnen roken wel. Maar ze beseffen vaak niet hoelang de rookdeeltjes in huis blijven: in de lucht, maar ook op meubels, kleren en speelgoed. Om hun kinderen te beschermen tegen hun rook, doen ze vaak dingen die niet helpen, zoals roken onder de dampkap of bij een open raam.
 
Hun intenties zijn positief, maar het resultaat is dat niet. Want in Vlaanderen zitten nog altijd zo’n 68.000 kinderen elke dag in tabaksrook.
 
Wil je die kinderen en hun ouders helpen? Ga dan met hen in gesprek. Dat is niet altijd evident maar met de methodiek ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’ helpen we jou hiermee. 
 
Kom je als intermediair in contact met ouders die roken in huis of wil je intermediairs die ouders bereiken, overtuigen om een gesprek met hen aan te gaan? Neem dan deel aan onze vorming of organiseer lokaal zelf een vorming ‘Meeroken is geen binnenpretje, praat erover’. 
 
De vorming gaat door op 15 november om 9.30u in Gent. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en wordt later meegedeeld.
Bevestig jouw deelname door een mailtje te sturen naar jasmien.pauwels@gezondplus.be
 
Voel je meer voor een online vorming of heb je interesse in een wachtzaalactie? Voor meer info, raadpleeg www.passiefroken.be
 
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen