Nieuwsbrief

← Vorige

De Proefkampioen

Educatief project naar kleuteronderwijs, voor- en naschoolse kinderopvang, speelpleinwerking om de smaakontwikkeling bij kleuters te bevorderen.

Kleuters ontwikkelen hun smaak door te experimenteren. Dit is een essentiële basis om later gevarieerd en gezond te eten. Tijdens deze levensjaren wordt de basis gelegd voor het voedingspatroon op latere leeftijd. Onze voeding wordt gekenmerkt door een teveel aan vetten en suikers. Maar ook onze voedingsgewoonten laten soms te wensen over. Wist je dat bv. 20% van de kleuters niet elke dag ontbijt?

Ouders willen het beste voor hun kinderen maar weten soms niet hoe ze hun kleuter kunnen motiveren om te proeven en ‘gezonde’ dingen te eten zoals groenten. Het ene kind is ook het andere kind niet. Daarom ontwikkelde Logo Gezond+ vzw een project waarbij enerzijds kleuters in spelvorm leren proeven en dit versterkt wordt door een zintuiglijke verkenning van voedingsproducten. Anderzijds biedt het project ook ondersteuning aan ouders door de correcte informatie aan te reiken, een 'doeboekje' en eventueel een voorleesboekje.
 

Bron: AVS (13 juni 2012)
Bron: Koppen (29 november 2012)

Voor wie?

Voor alle kinderen van het kleuteronderwijs, 1ste graad basisonderwijs, voor- en naschoolse kinderopvang en de speelpleinwerking

Wie kan aan de slag met De Proefkampioen?

Het kleuteronderwijs, voor- en naschoolse kinderopvang en de speelpleinwerking

Contact?

Scholen kunnen contact opnemen met hun CLB.
Kinderopvang, speelpleinwerking en andere organisaties kunnen het Logo contacteren. 

Acties:

Exclusieve actie voor gemeenten in de regio Schelde-Durme

      

Lees meer <<

Interactieve lezing voor ouders organiseren?

De interactieve infoavond 'Hoe kan je kinderen helpen gezond en gevarieerd te eten?' wordt gegeven door een voedings- en opvoedingsdeskundige via Logo Gezond+. Een interactieve proefsessie vervolledigt de avond.

Contact <<

Toneel 'Knibbel Knabbel Knuis'

Het toneelstuk van 'Kip van Troje' integreert De Proefkampioen in hun interactief speeltheater over gezonde voeding, eetpatronen en milieuvriendelijk eten.

Contact <<

Fotogalerij

De Proefkampioen


  • Kinderen an de slag met De Proefkampioen tijdens een proefsessie
  • Kinderen maken aan de hand van vertelprenten in 30 minuten kennis met groenten- en fruitsoorten en worden geprikkeld te proeven.
  • Elk kind mag voelen en raden welke 2 producten er in de doos liggen
  • Kinderen leren de 4 smaken zuur, zoet, bitter en zout kennen en apreciëren
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen