Nieuwsbrief

← Vorige

Drinkbink en Watergriet

Een avonturentocht voor de jeugdbeweging en speelpleinwerking met als doel kinderen en jongeren aan te zetten om meer kraantjeswater te drinken en duurzaam om te gaan met water.

Waarom water?

Water is de basis van een gezonde voedingsstijl. Water is één van de belangrijkste bouwstoffen van ons lichaam. Om onze gezondheid, welzijn en vitaliteit te bewaren, wordt aangeraden om dagelijks 1,5 liter water te drinken.

Waarom kraantjeswater?

In onze maatschappij hebben we een groot aanbod aan flessenwater. Jongeren drinken dan ook vooral flessenwater. Zij verkiezen plat water boven spuitwater en gaan niet voor het kraantjeswater. Dit terwijl kraantjeswater minstens even gezond is en bovendien veel goedkoper. Kraantjeswater is de beste koop, duurzaam voor het milieu en een gezonde dorstlesser voor jong en oud.

Op avontuur met 'Drinkbink en Watergriet'

Drinkbink en Watergriet nodigen je uit om met de Drupmobiel de waterwerelden te verkennen en te ontdekken hoe drinkwater ontstaat en waar het naartoe gaat. Voor je op avontuur trekt, bereid je de leidingsploeg voor met het 'Waterwereldspel'. Zo ben je zeker dat iedereen dezelfde boodschap brengt.  Hierbij hoort ook de map van 'Drinkbink en Watergriet'. Hierin vind je al het nodige om het avontuur te doen slagen.

Voor wie?

Voor Meetjeslandse jeugdbewegingen of speelpleinwerking

Wie kan aan de slag met 'Drinkbink en Watergriet'?

De leidingsploeg van een Meetjeslandse jeugdbeweging of speelpleinwerking

Facebookpagina van 'Drinkbink en Watergriet'

Contact: Jolien Braeckman

Fotogalerij

Drinkbink en Watergriet


Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen