Nieuwsbrief

← Vorige

Langer genieten is ...

Een opmerkelijke intergemeentelijke campagne naar senioren. Hoe kan je oud worden en toch blijven genieten van het leven? In onze zoektocht om senioren te motiveren hun leefstijl nog te veranderen, werd het geheim wapen van de kleinkinderen ontdekt. Zij vertellen onverbloemd de waarheid en doen met een charmante knipoog hun grootouders luisteren.

Schrijf hier in voor de vormingsavond 'ouderen en alcohol' die doorgaat op 15 juni 2017.

Langer Genieten is… ? 

'Langer Genieten is…' staat voor gezonder gaan leven na 65 jaar. Gedurende twee jaar (2016-2017) zullen 20 gemeenten in de regio ‘Vlaamse Ardennen Oost’ en de regio 'Schelde-Leie' samen met Logo Gezond+ werken aan het wegwijs maken van hun senioren in een gezondere leefstijl.

Waarom?

We leven steeds langer en hopen vooral oud te worden in goede gezondheid. Cijfers tonen echter aan dat we te weinig anticiperen op het ouder worden en ons gedrag onvoldoende aanpassen om kwaaltjes te voorkomen. Sommige ouderdomskwaaltjes en ziektes zijn te voorkomen. Maar je moet wel beschikken over de juiste kennis en weten hoe je eraan kunt beginnen. En je bent nooit te oud om nog gezondheidswinst te hebben van een gezondere leefstijl. Zelfs op hoge leeftijd doet het er toe.

Op onderstaande links vind je specifieke info over de thema’s: kanker vroeg opsporen, vallen voorkomen, gezond eten, actief leven, matigen met alcohol, een griepprik halengezonde lucht in huis, praten over problemen. Of bespreek het met je arts.

>> bekijk hier de menukaart met een overzicht van alle methodieken uit het project 'Langer genieten is ...'

 

 

Samenwerking 

Deze campagne is een co-creatie van Logo Gezond+, de lokale besturen uit de regio ‘Vlaamse Ardennen Oost’ en de regio 'Schelde-Leie', de SEL (samenwerkingsinitiatief Eerstelijnsgezondheidszorg) en de dialooggroep bestaande uit energieke senioren, ambtenaren en mandatarissen uit de betrokken gemeenten.

Met dank aan onze partners voor hun inbreng: het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie (EVV), het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ), de Vereniging voor Alcohol en andere Drugproblemen (VAD), het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO), het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Panacea en Ronse (LMN), de medische milieukundigen, Hogeschool Gent (gerontoloog Dr. Nico De Witte).

 

Fotogalerij

Langer genieten is ... Kick-off


 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen