Nieuwsbrief

Neem deel aan de actieweek ‘Gezond Binnen’

Waarom ventileren en verluchten?
De lucht binnen is meestal slechter dan de lucht buiten. Vocht en schadelijke stoffen stapelen zich op in de woning als je de lucht onvoldoende ververst. Dat kan gezondheidsproblemen geven, zoals irritatie aan de ogen en luchtwegen, hoofdpijn, allergie en astma, zeker bij kwetsbare doelgroepen zoals bijvoorbeeld kinderen.

Hoe ventileren en verluchten?
Voldoende lucht geven aan je huis doe je door 24 uur op 24 te ventileren, bij voorkeur via een gecontroleerd ventilatiesysteem. In woningen zonder ventilatiesysteem kan je ventileren via verluchtingsroosters of via ramen op een kier of spleten onder de deur.

Daarnaast is het belangrijk om aanvullend te verluchten, bijvoorbeeld als je iets laat aanbranden, tijdens een feestje, tijdens en na renovatie of klussen en bij nieuw meubilair. In woningen zonder gecontroleerd ventilatiesysteem verlucht je best ook extra tijdens en na activiteiten waarbij veel vocht vrijkomt, zoals slapen, douchen, strijken, poetsen, ...

Hoe deelnemen?
Neem contact op met de medisch milieukundige van het logo van je regio.

Wil jij ook een persartikel plaatsen, een wachtruimte aankleden of aan de slag gaan met je doelgroep? In de menukaart vind je materialen en acties voor verschillende doelgroepen!

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen