Nieuwsbrief

← Vorige

Veerkrachtige gemeente

Veerkrachtige gemeente is een intergemeentelijk project dat de geestelijke gezondheid van de burgers beoogt te bevorderen. De lokale besturen werken met de steun van het Logo aan een gezondheidsbeleid met oog voor de mentale gezondheid van de inwoners. Dit doen ze aan de hand van de 10 tips van de Vlaamse campagne ‘Fit in je hoofd’.

Dit project draait piloot in de regio Schelde-Leie. Verschillende activiteiten worden georganiseerd: workshop fit in je hoofd, zelfzorg voor personeel, een verwenavond, filmvoorstelling, een wensmuur... Affiches en flyers met een eigen campagnebeeld (gepersonaliseerd per doelgroep) zetten het project in de kijker en postkaarten met hulplijnen worden verspreid. Ook een symposium ter bevordering van de deskundigheid bij de zorgverstrekkers werd georganiseerd.

Voor wie? 

Algemene bevolking

Wie kan aan de slag met 'Veerkrachtige gemeente'?

Lokale besturen die hun krachten samen bundelen

Praktische info?

Logo Gezond+ ondersteunt de lokale besturen bij een intergemeentelijke samenwerking in het uitvoeren van laagdrempelige acties in het kader van geestelijke gezondheid om uiteindelijk te komen tot beleidsdoelstellingen, waarbij geestelijke gezondheid gezien wordt als een dimensie van gezondheid. De activiteiten worden gekoppeld aan 1 of meerdere stappen van Fit in je hoofd. We denken hierbij aan vormingen en workshops, maar ook aan laagdrempelige activiteiten zoals een feel-good filmavond, toneelvoorstelling, beweegsessie... LG+ zorgt steeds voor een inhoudelijke inleiding waarbij ingegaan wordt op de 10 stappen van Fit in je hoofd.

 

Materialen

Folder: Fit in je hoofd
E-mailbanner: Fit in je hoofd
Webbanner
Banner: Fit in je hoofd
Banner
Affiche: Fit in je hoofd
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen