Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer in Woonzorgcentra

Zilverwijzer in Woonzorgcentra wil de geestelijke gezondheid van de bewoners bevorderen. Bewoners die zich goed in hun vel voelen, kunnen beter om met uitdagingen die horen bij het ouder worden zoals ziekte, verlies van geliefden of verhuizen naar het woonzorgcentrum.

Centraal staan de groepssessies. Hier leren bewoners elkaar beter kennen, kunnen ze ervaringen uitwisselen over zes verschillende thema’s en werken ze aan de hand van tips en oefeningen aan het versterken van hun veerkracht. Daarnaast kan je met Zilverwijzer in Woonzorgcentra een (positieve) geestelijke gezondheid bespreekbaar maken bij zowel bewoners als bij het personeel en is er aandacht voor doorverwijzing naar hulpverlening indien nodig.

Waarom?

Een goede geestelijke gezondheid blijft belangrijk, ook op latere leeftijd. Het traject Zilverwijzer versterkt de mentale veerkracht en vitaliteit van senioren in het woonzorgcentrum.

Voor wie?

Zilverwijzer in Woonzorgcentra richt zich tot zestigplussers zonder ernstige psychische en/of cognitieve klachten, die verblijven in woonzorgcentra.

Wie kan Zilverwijzer organiseren? 

Woonzorgcentra in samenwerking met een externe begeleider. Ook therapeuten en medewerkers die werken aan het psychosociaal welbevinden van de bewoners kunnen zilverwijzer invulling geven, na een korte opleiding. 

  Contact: Letticia De Sutter

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen