Nieuwsbrief

← Vorige

Tutti Frutti

Tutti frutti.png

Tutti Frutti is het Vlaams project over schoolfruit. Meer dan 1000 basis en secundaire scholen nemen deel aan Tutti Frutti.

Doel van het project

Kinderen en jongeren meer groenten en fruit doen eten.

Het principe

Het principe is eenvoudig: de school kiest een vaste dag in de week waarop alle leerlingen samen een stuk fruit of groente eten als tussendoortje.

Je kan op verschillende manieren deelnemen aan Tutti Frutti: je kan met een handelaar uit de buurt een contract afsluiten, of met de leerlingen en hun ouders afspreken om zelf fruit mee te brengen. 

Via www.fruit-op-school.be vind je de informatie die jouw school zonder administratieve overlast op weg helpt naar een wekelijks gezond fruitaanbod. Zo heeft jouw school meteen een goedkope, maar kwalitatieve oplossing voor een 'gezonde voeding'-beleid.

Er is ook een educatief luik verbonden aan het Tutti Frutti project. Aan de hand van een educatief pakket kunnen leerkrachten de kinderen meer leren over de herkomst van groenten en fruit. Ook het aanleren van keuzevaardigheden is een belangrijk onderdeel van het educatief pakket.

Voor wie?

Klassen uit het basis onderwijs en BuSO

Schrijf jouw school in

Ook jouw school kan zich van 15 september tot en met 15 oktober online inschrijven op www.fruit-op-school.be en met de klas deelnemen aan de wedstrijd die dit jaar witloof in de kijker zet. 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen