Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer

Het leven zit vol uitdagingen, ook op oudere leeftijd. Pensionering, verlies van familie of vrienden, ziekte, kleinkinderen, meer tijd voor jezelf, mantelzorg… Weerbaar zijn en blijven is belangrijk voor een goede levenskwaliteit. Maar hoe doe je dat?

Hoe help je ouderen om mentaal sterk in het leven te staan? Zilverwijzer is een traject van 6 sessies waarbij 60-plussers onder professionele begeleiding leren omgaan met de uitdagingen van het ouder worden.

Voor wie? 

Senioren vanaf 60 jaar

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Organisaties die werken met en voor senioren: lokale besturen, OCMW’s, seniorenverenigingen, dagcentra, dienstencentra en andere organisaties die senioren bereiken

Praktisch

Het traject: 6 themasessies van telkens 2 uur.
Minimum 8 deelnemers, maximum 12 deelnemers.
De sessies volgen elkaar bij voorkeur wekelijks of tweewekelijks op.
 
Begeleiding: een eigen begeleider die de opleiding Zilverwijzer heeft gevolgd of een externe lesgever die je inschakelt via het Logo voor 120 euro + verplaatsingskosten/sessie.
De organisator voorziet een locatie, tafels met stoelen, projectiescherm, beamer, laptop en flipover of whiteboard.
De organisator voorziet affiches en flyers ter promotie van de bijeenkomsten (drukklare files beschikbaar bij het Logo).
Het Logo voorziet een werkboek per deelnemer (files beschikbaar bij het Logo).
 

Het Logo zet je op weg

Het Logo biedt ondersteuning bij de organisatie van Zilverwijzer. Je kan bij ons onder andere terecht voor een lesgever. 
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen