Nieuwsbrief

Geestelijke gezondheid in de zorg

Als zorgverstrekker heb je een vertrouwensrelatie met je patiënten. Je maakt het thema geestelijke gezondheid bespreekbaar, versterkt beschermende factoren en vermindert risico's. 

Ben je een gezondheidswerker, werk je voor het CAW, CGG of bij een welzijnsorganisatie? Zet je in voor een beter welbevinden. 

Kijk ook eens op

www.psy107.be
www.vlasp.be
Vlaams Actieplan Suïcidepreventie

Samen veerkrachtig tijdens de 'Week van de Geestelijke gezondheid'

Als lokaal bestuur, vereniging of organisatie kan je werken aan de veerkracht van anderen.  Tijdens de week van de geestelijke gezondheid van 10 tot 17 oktober kan je het belang van een goede geestelijke gezondheid extra in de verf zetten. Organiseer daarom een actie voor een specifieke doelgroep naar keuze of publiceer een artikel. Bestel tijdig je materiaal via de webshop van het Logo of via de VVGG. Je actie wordt bekend gemaakt via de website www.samenveerkrachtig.be en www.fitinjehoofd.be. Geef ons dus gerust alle informatie door.
 

De Gentse week van de geestelijke gezondheid

Gentenaars en Gentse partners kunnen deelnemen aan de Gentse week van de geestelijke gezondheid van 7 tot 14 oktober. Op verschillende locaties in Gent vinden activiteiten plaats die helpen uw mentale veerkracht te versterken. Alle activiteiten zijn gratis. Iedereen is welkom. 
 
Het programma kan je vinden op www.geestelijkgezondgent.be/veerkracht
 

Hieronder vind je een aantal workshops die je kan organiseren.

 
Ga aan de slag.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen