Nieuwsbrief

Waar heeft jou Logo dit jaar op ingezet wat hebben we samen verwezenlijkt? Je leest het in ons jaarverslag.
Roken ontspant me. Het is even een moment voor mezelf. Dit zijn de excuses die veel rokers gebruiken om te kunnen blijven roken. Nochtans geeft roken net meer stress.
Niks vervelender dan gaan wandelen en nadien vaststellen dat je gebeten bent door een teek. Verwijder de teek niet zomaar, maar stuur ze op naar het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.
Van 15 mei tot 30 september loopt de waakzaamheidsfase rond warme dagen. Verzorg jezelf maar help ook alleenstaande ouderen, chronische zieken en kinderen. Kom via www.warmedagen.be te weten hoe!
Het project ‘Kleurrijk Gezond’ wil de basiskennis over gezond eten en bewegen vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.
Een gezondheidsrally rond gezond tuinieren organiseren binnen uw gemeente, een infostand tijdens de Dag van het Park of een jaarmarkt, of samen met de scholen aan de slag gaan? Het kan allemaal.
Supermama's denken aan alles. Of toch bijna. Stuur je mama op Moederdag een videoboodschap met je persoonlijke wensen en een herinnering om tijdig deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
Een gezondheidsrally rond gezond tuinieren organiseren binnen uw gemeente, een infostand tijdens de Dag van het Park of een jaarmarkt, of samen met de scholen aan de slag gaan? Het kan allemaal.
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
In Zuid-Oost-Vlaanderen werden meer dan 35.000 kalenders verspreid met tips om langer te genieten
11 bedrijven strijden voor de titel: ‘Meest actieve werkplek van Vlaanderen’. 1 maand, 10.000 stappen per dag, 1 winnaar. Let the battle begin!
122 460 Belgen lieten tijdens februari hun glas alcohol staan en gingen voluit voor een alcoholvrij alternatief.
Was je op de studiedag 'Langer genieten is ... matigen met alcohol' en wil je graag de presentaties opnieuw bekijken? Download die dan hier.
Door het grote succes maken we er dit jaar een tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid van. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren proberen scholen hun leerlingen te stimuleren om meer te bewegen? En wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de indicatorenbevraging.
Werk mee gezonde gewoontes in je jeugdorganisatie en schrijf je in voor de studiedag 'Gezonde Goesting' en 'Gezonde Gasten'.
De zesde editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Met de slogan "Blijf in beweging, doe het veilig!" roepen we iedere 65-plusser op om deel te nemen.
Wint jouw onderneming de Gezond Werken Award?
Met Valentijnsdag, het feest van en voor de geliefden, wil het CvKO iedereen oproepen om ook steeds van jezelf te houden en zorg te dragen voor je eigen lichaam.
De tweede themadag zet in op Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?
Het project ‘Kleurrijk Gezond’ wil de basiskennis over gezond eten en bewegen vergroten. Het richt zich specifiek op de culturele diversiteit in onze samenleving.
In maart zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker. De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief en de folder kregen een heuse 'make-over'.
Tijdens de Gezondheidsconferentie Preventie op 16 en 17 december 2016 werd de overkoepelende gezondheidsdoelstelling vastgelegd.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderdagverblijven' zet het voor je op een rij.
Kom je als intermediair in contact met ouders die roken in huis of wil je intermediairs die ouders bereiken, overtuigen om een gesprek met hen aan te gaan? Neem dan deel aan onze vorming.
Hoe integreer je succesvol de gezondheidsimpact van luchtvervuiling en geluidshinder in uw plannen en projecten binnen de domeinen mobiliteit en ruimtelijke ordening? Informeer je op deze studiedag.
De wedstrijd Sporting Lokeren - KV Mechelen op 5 november staat in het teken van vroegtijdig opsporen van borstkanker.
Meer dan 150 enthousiaste schepenen, medewerkers van gemeente en OCMW, zorgverleners en senioren uit de adviesraden woonden de lancering van de Langer genieten campagne bij op 28 september 2016.
De productie en toepassing van asbest en asbesthoudende materialen in ons land mag dan al wel sinds 1998 verboden zijn, toch zijn er naar schatting nog ongeveer 3,7 milj ton asbesthoudende materiaal.
Het waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan wordt geactiveerd op dinsdag 13 september 2016 en woensdag 14 september 2016 naar aanleiding van de hoge temperaturen en ozonconcentraties.
Op 28 september 2016 geven 10 gemeenten het startschot van hun campagne naar senioren ‘Langer genieten is …’.
16 tot 22 september staat Vlaanderen in het teken van duurzame mobiliteit. Kiezen voor een actieve verplaatsing (te voet of per fiets) is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor je gezondheid
De Vlaamse overheid legt nieuwe gezondheidsdoelstellingen en preventiestrategieën vast voor de periode van 2017 tot 2025. Tijdens de regionale toetsingsmomenten kan je feedback geven.
Op 8 september organiseert Kenniscentrum Eetexpert haar jaarlijkse kennisdag.
Wist je dat je kinderen je nadoen? Als jij bijvoorbeeld voldoende beweegt, en een appel eet in plaats van een koek; reken er dan maar op dat je kinderen jouw voorbeeld zullen volgen.
Van 14 tot 18 november 2016 vindt de actieweek 'Gezond Binnen' opnieuw plaats: "Woon gezond, samen naar een rookvrij huis!"
Trek je er op uit in de natuur of organiseer je een (jeugd)kamp? Neem dan maatregelen om jezelf en de deelnemers te beschermen.
Deze zomer organiseert het BIVV opnieuw de BOB zomercampagne.
Tijdens de masterclass leer je hoe je je lokaal gezondheidsbeleid doet uitgroeien tot een succesvol verhaal dat je inwoners niet alleen aanspreekt, maar ook ...
Wil je weten wat Logo Gezond+ in 2015 deed? Lees hier ons jaarverslag!
Vlaamse overheid zet samen met het Centrum voor Kankeropsporing en de ziekenfondsen verder in op e-Health.
Tijdens deze waakzaamheidsfase worden de temperatuur en ozonconcentraties nauwkeurig opgevolgd. Een warme zomerdag kan door hoge temperatuur en ozonpieken ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.
Laat je inspireren tijdens dit exclusieve rookstopevent. Jouw gemeente of organisatie kan het verschil maken!
Leid jouw gemeente naar de overwinning, en doe mee aan de 10.000-stappenclash van zaterdag 30 april t.e.m. zaterdag 28 mei 2016.
In mei staat het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker centraal. Want als je de kanker tijdig opspoort, heb je meestal een minder zware behandeling nodig en herstel je sneller.
Met verschillende acties zet Logo Gezond+ de internationale maand van de strijd tegen darmkanker kracht bij.
10.000 stappen competitie Deinze vs. Zulte van start met battle ‘wandelvoetbal
Ben je tussen 20 en 45 jaar? Dan is de kans groot dat je niet (voldoende) bent gevaccineerd tegen mazelen en de ziekte nooit hebt doorgemaakt in je kinderjaren.
Tien bekende Vlamingen gingen aan de slag met een WC-bril en verf. Het resultaat? Een kleurrijk geheel waarbij ze mensen willen informeren over dikkedarmkanker en het bevolkingsonderzoek.
Op 26 februari kleurt de Ghelamco meer dan ooit blauw. De wedstrijd KAA Gent – Sporting Lokeren staat volledig in het teken van de strijd tegen darmkanker.
Tien lokale besturen zetten een jaar lang de bevolkingsonderzoeken naar kanker in de kijker.
Jubileumeditie van de Week van de Valpreventie, 18 - 24 april 2016
Film een wateradfundum, plaats hem op facebook en maak kans op een gezond ontbijt.
De campagne ‘Binnen roken is nooit oké’ zet rokende ouders ertoe aan om niet meer in huis en in de auto te roken.
Warme Steden op 4 februari 2016 van 9.00 u tot 13.00 u is een studie- en informatievoormiddag voor iedereen die betrokken is bij het thema Geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren in Gent!
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, ontvangt Dr. Luc Colemont, boegbeeld van de vzw Stop Darmkanker. Twee mannen, één missie: darmkanker terugdringen in Vlaanderen.
Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, ontvangt Dr. Luc Colemont, boegbeeld van de vzw Stop Darmkanker.
10 bekende en onbekende Vlamingen geven hun wc-bril een persoonlijke toets voor de campagne 'Door de bril van …' om de screening van dikkedarmkanker in de kijker te zetten.
Jaarlijks gaan duizenden jongeren in Vlaanderen de uitdaging aan om zes maanden rookvrij te blijven of het te worden.
Maak een affiche die goesting doet krijgen in fruit en maak kans op een kookworkshop in de klas.
Een studiedag die op een inspirerende en praktische manier antwoorden biedt op vragen over methodieken en tools voor het voorkomen van overgewicht.
Een workshop vol tips om als hulpverlener zelf 'Fit in je hoofd' te blijven en antwoorden te krijgen op een aantal vragen over suïcidaliteit
Van 18 to 24 april 2016 zal de 5de 'Week van de Valpreventie' doorgaan.
Het Centrum voor Kankeropsporing stelde op 29 oktober in aanwezigheid van minister Vandeurzen de meest recente cijfers voor over de bevolkingsonderzoeken borst-, baarmoederhals- en dikkedarmkanker.
Minister Vandeurzen tijdens de bekendmaking van de meest recente cijfers voor over de bevolkingsonderzoeken.
Ben je een thuiswonende 65-plusser, neem je slaappillen maar ben je van plan om dit af te bouwen? Sta je graag in de spotlights en ben je bereid om je ervaring te delen in een sensibilisatiefilmpje?
Woensdagavond 7 oktober vond in Leuven de finale van de ‘nv gezond award’ plaats, een wedstrijd voor KMO’s en lokale besturen die aandacht hebben voor de gezondheid van hun werknemers.
Engiplast winnaar van de NV Gezond Award 2015
De Proefkampioen nominee voor de Health Literacy Awards. De jury waardeert de inzet naar kleuters sterk en bekrachtigd de kwaliteit van het initiatief.
Well Done Awards De Proefkampioen 2015
Bent u geïnteresseerd in valpreventie, heeft u affiniteit met senioren en praat u makkelijk voor groepen? Dan bent u misschien de persoon die we nodig hebben!
Op 6 oktober werd teruggeblikt op de geslaagde campagne ‘veerkrachtige gemeente’ in regio Schelde-Leie. De 10 schepenen gaven er hun ervaringen, wensen en toekomstplannen bloot.
10 gemeenten uit regio Schelde-Leie zetten hun schouders onder een succesvolle campagne 'Veerkrachtige gemeente'
10 gemeenten geven het startschot van hun campagne naar senioren ‘LANGER GENIETEN IS…’. Gezonder gaan leven, heeft het nog zin na 65 jaar? Kan je senioren motiveren om anders te gaan leven?
Op dinsdag 24 november 2015 krijg je tips over de aanpak van vocht- en schimmelproblemen en krijg je een nieuw gemaakte leidraad over dit thema mee naar huis.
‘Geluk op Grootmoeders wijze’ speelt zich af in een cafeetje. Een groepje bevriende senioren houdt er wekelijks hun bijeenkomst. Ook deze week…
Geluk op grootmoeders wijze
Als aanvulling op de commerciele actie van Q-music, VTM en Belfius stelt Logo Gezond+ vzw een eigen menukaart voor.
Door ondoordachte blootstelling aan theatervoorstellingen over zelfdoding kan men ervoor zorgen dat jongeren sneller zelf dit gedrag stellen of zelfmoord als een oplossing zien.
Zet het Vlaams bevolkingsonderzoek naar borstkanker mee in een roze kijker en laat je op onze website inspireren tot actie.
Een gezonde moestuin begint bij gezonde grond. Op www.gezonduiteigengrond.be zie je hoe een gezonde moestuin eruitziet en wat een tuinier nodig heeft voor een goede oogst.
Gezond uit eigen grond
Goed nieuws! Stad Gent is één van de 5 Vlaamse steden die erin geslaagd is gekozen te worden voor het pilootproject 'warme steden'.
Gent gekozen voor het pilootproject 'warme steden'. (Foto©Stad Gent)
De lucht binnen is meestal slechter dan de lucht buiten. Vocht en schadelijke stoffen stapelen zich op in de woning als je de lucht onvoldoende ververst.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen